na vrh

Logo dizajn

Grafički dizajn » Logo dizajn

Šta je logo i zašto je važan?

Logo je osnovni element vizuelnog identiteta svake kompanije. Logo dizajn podrazumeva uglavnom kombinovanje ikonica, slika, simbola i teksta. Dobro dizajniran logo ima dve svrhe: prva je da predstavlja identitet kompanije, a druga da ljudima ukratko i brzo kaže čime se kompanija bavi. Dizajn logoa može biti jednostavan ili složen, ali najvažnije je da ima značenje i na pravi način predstavlja poslovanje. Profesionalni dizajn logoa pomaže u uspostavljanju veze i komunikaciji između firme i potrošača.

Pažljivo dizajniran logo može služiti kao veoma korisno sredstvo za privlačenje potencijalnih potrošača i za jačanje poverenja u brend. Kreativnim dizajnom logoa može se izgraditi identitet brenda bez velikih ulaganja. Uslugu grafičkog dizajna logoa možete koristiti kao zasebnu ili u sastavu kreiranja vizuelnog identiteta i brendiranja firme (brendiranje vozila, brendiranje izloga, dizajn reklama i sl.).

Kako se radi dizajn logoa?

Prilikom grafičkog dizajna logoa, jedna od najvažnijih odluka koja se mora doneti je izbor boja i vrste slova. Odabir prave kombinacije boja i slova pomaže u kreiranju vizuelnog identiteta koji može preneti poruku potencijalnim potrošačima ili obnoviti vezu i poverenje već postojećih potrošača.

Svaka kompanija koja drži do sebe i koja za cilj ima da bude ispred konkurencije, traži jedinstveni logo dizajn i očekuje da on bude osnova celokupnog vizuelnog identiteta. Način da dođete do najboljeg grafičkog dizajna logoa je svakako angažovanje prodesionalnog dizajnera u grafičkom studiju Dina. Na osnovu vaše zamisli i ideje mogu se kreirati idejna rešenja, koja se doradom ili izmenama mogu podesiti baš onako kako vi želite. U slučaju da vam je potreban logo, a nemate ideju kako bi on mogao da izgleda, ne treba da brinete. Naše znanje i iskustvo u grafičkom dizajnu je na vašoj strani.

U grafičkom studiju Dina možete dobiti ideje, sugestije i razne varijacije vaših ideja uklopljene u jedinstveni sibmol vašeg poslovnog uspeha. Dizajn logoa je svojevrsna umetnost koja zahteva kombinaciju kreativnosti, poslovnog smisla i psihologije i kada sve to uklopite, možete dobiti logo koji uspešno prenosi poruke, gradi poverenje i poziva potencijalne potrošače da detaljnije pogledaju vašu ponudu. Da biste detaljnije saznali kako da dođete do profesionalno dizajniranog logoa za vašu kompaniju, pozovite grafički studio Dina i saznajte sve što vas interesuje.