na vrh

Brendiranje

Prepoznatljiv i dobro prihvaćen brend jedno je od najvrednijih bogatstava koje kompanija poseduje. Kvaliteno brendiranje firme privlači oko 59% kupaca koji radije kupuju proizvode poznatih brendova.

Kako se uspešno radi brendiranje?

Brendiranje firme mora se uraditi tako da stvori pozitivno osećanje kod potencijalnih potrošača pri samoj pomisli na vaše proizvode ili usluge. Brendiranjem se može uraditi prenošenje jasne i direktne poruke na sve dostupne načine. Brendiranje se može raditi kroz marketinške materijale (štampane ili digitalne), ali se uspešno može raditi i kroz brendiranje izloga i vozila. Brendiranje vozila se najčešće naziva i autografika. Brendiranje vozila u stvari predstavlja proces u kome se od ideje radi grafički print dizajn, a nakon toga štampa na izabranom materijalu i prenosi na vozila kojima se vrši dostava ili ona služe u druge svrhe. Poenta je da brendirana vozila, kretanjem u saobraćaju, pored svoje osnovne funkcije u procesu poslovanja, postaju i svojevrsna reklama na točkovima. Na ovaj način se širi svest o vašem brendu, a potencijalni potrošači vas mogu videti i tamo gde se najmanje nadaju.

Brendiranje nove firme

Ako osnivate novu firmu, u odličnoj ste poziciji da stvorite osnovu za svoj brend upravo brendiranjem vozila i pravom porukom na mnoštvu lokacija prikazati svoje prisustvo na tržištu. Brendiranje vozila se može raditi pomoću print dizajna logoa, reklame ili poruke koja se želi poslati.

Brendiranje za postojeće firme

Ako već neko vreme imate firmu, iz postojećeg iskustva sa kupcima možete da jasno definišete poruku za poboljšanje strategije poslovanja baš korišćenjem brendiranja izloga ili brendiranjem vozila.

Bez obzira u kojoj se fazi nalazi vaša firma – uvek postoji način da se predstavite bolje, češće i jasnije. Kvalitetnim brendiranjem vozila ili izloga može se na površinu izvući sve što želite da potencijalni potrošači znaju i pripremiti jasan strateški pravac koji će definisati vašu poziciju na tržištu i dugoročno poboljšati vaše poslovanje.

Efikasna strategija brendiranja, dizajn vizuelnog identiteta i agresivan marketing omogućiće vašoj firmi da:

  • Se razlikuje se od konkurencije
  • Efikasno cilja potencijalne potrošače
  • Predstavi poslovanje dosledno i na najbolji način

Brendiranje je jedan od najboljih načina da stvorite svest, poverenje, lojalnost i privučete nove potencijalne potrošače da kupe vaše proizvode ili koriste vaše usluge.

Grafički studio Dina zna kako da uradi kvalitetan posao brendiranja, kako vozila, tako i ostalih delova vašeg poslovanja.